Luisteren

“Ze hadden allemaal AR’s. En een met een magazijn voor wel 200 ammo. En ook een shotgun die je telkens kon doorladen.” Zijn jarenlange Fortnite-ervaring kwam zoonlief vandaag goed van pas.
Hij vertelt, voor zijn doen nogal enthousiast, over een excursie die zijn groep vandaag gemaakt heeft. In het kader van 75 jaar bevrijding sprongen honderden parachutisten uit originele Dakota-vliegtuigen op de plek bij Groesbeek waar dat destijds ook gebeurde tijdens de Operatie Market Garden. Met school gingen ze kijken.
De Landmacht was er blijkbaar ook en leerlingen hadden echte wapens kunnen zien en aanraken. Ik reageer verrast dat hij niet alleen mee is gegaan op de excursie, maar het zelfs leuk vond. 

“Maar pap weet je hoe vet het was!” En dan: “Ik ben niet zo goed in luisteren. Dus als iemand iets vertelt in de klas, hoor ik het eigenlijk nooit. En het boeit me meestal toch niet. Maar toen ik hoorde dat er allemaal parachutes zouden komen, dat leek me gelijk leuk.”
Ik probeer zoonlief uit te leggen dat hij vorig jaar voor geen enkele excursie, activiteit of workshop te porren was. “Dan waren er blijkbaar geen leuke.”
Zoals altijd is er geen speld tussen te krijgen.

Regelmatig adviseren we zoonlief om advocaat te worden. VMBO-t en CIOS is daarvoor niet de meest voor de hand liggende opstap. Maar ik kijk nergens meer van op, na alle ontwikkelingen van de afgelopen tijd.